menu
Cerrar

Maling for baderoms- og kjøkkenfliser: typer, ideer og søknad

Hvis det er et materiale som har dominert, dominerer og vil fortsette å gjøre det når det gjelder å designe bad og kjøkken, er det flisen. Et materiale hvis opprinnelse går tilbake til det syvende århundre, da det kom inn i Europa gjennom al-Andalus, og som tusenvis av år senere fortsatt er en av de mest etterspurte.

Hvilket hus kjenner du der flisene ikke er til stede på badet eller på kjøkkenet? Sikkert veldig få. Mangfoldet av design de tilbyr, samt deres holdbarhet og motstand, blant andre kvaliteter, gjør fliser til et materiale å ta hensyn til.

Men som enhver trend som respekterer seg selv, er flisene ikke uberørt av tidens tann og fremveksten av nye dekorative trender. Flisene som en dag var på moten og i forkant, og dermed dekket veggene i bad og kjøkken i millioner av hjem, er i dag helt utdaterte og krever en dyp fornyelse og modernisering.

Den enkleste, raskeste og mest økonomiske metoden for å oppdatere vegger og tak i bad og kjøkken er å bruke en flisemaling som Emottion. Et produkt som vi hos Topciment® går inn i malingsektoren med, og som har de essensielle dydene for å erobre både private og profesjonelle applikatorer. En maling klar til bruk og basert på vann, med rask tørking, god motstand og som ikke krever grunning.

I denne nyheten gir vi deg nøklene til å fornye badet og kjøkkenet med god flisemaling: de mest aktuelle ideene, råd for å utføre et godt arbeid, hvordan male fliser samt vi vil svare på de vanligste spørsmålene som dreier seg om denne typen produkt.

baderomsfliser malt med Emottion flisemaling
Fint bad hvor flisene er malt med vår Emottion maling i fargen Snow.

Hva er den beste malingen for fliser: typer som eksisterer

Det er mange typer flisemaling for å fornye bad og kjøkken for å få det bildeendringen du så ønsker. De viktigste kategoriene er:

- Kritt maling

- Epoksymaling

- Belegg med epoksyharpiks

- Emalje

Lakker, som kan være syntetiske eller akryl, er noen av de beste flisemalingene på markedet og de mest etterspurte. De tilbyr matte, glans og sateng finisher. Nedenfor forklarer vi de viktigste forskjellene mellom dem.

Syntetisk emalje

Denne typen flisemaling er laget på oljebasis, noe som gir overflaten en mye mer skinnende finish. Blant egenskapene er det verdt å understreke dens gode motstand mot fuktighet og dens ganske raske tørking. I tillegg til å være ideell for maling av fliser, brukes den på dører og treverk. Derimot er dens hovedulempe den hvite fargen, som over tid kan gulne.

Akryl emalje

Derimot er denne typen flisemaling formulert på vannbasis og skiller seg ut for sin store motstand mot flekker. Finishen er ikke veldig skinnende og den gulner heller ikke, og er uendret mot UV-lys. Siden den ikke inneholder løsemidler, er lukten mer behagelig og den er mer miljøvennlig. Emottion passer inn her.

5 ideer for å male flisene på badet og kjøkkenet

Du vet allerede hvilken maling du skal kjøpe, nå er det på tide å skape. Hvis du er en inngrodd klassiker, kan du begrense deg til å male flisene i en farge som ligner på den du allerede har. Jobb gjort!

Men hvis du virkelig vil forandre rommet ditt og modernisere det som det skal, gir vi deg fire uimotståelige og helt aktuelle ideer for å male flisene på badet og kjøkkenet. Du vil oppnå den virkelige WOW-effekten. Noter, noter.

Den som ikke risikerer, vinner ikke: kombiner fargene når du maler flisene

I fargevariasjonen ligger gleden. Og en dekorativ trend som har kommet for å bli. Hvis du vil overraske og aldri kjede deg eller gjestene dine, satser du på å blande flere farger for å male flisene. Lek med å lage forskjellige former slik at veggene dine ikke er monotone og kjedelige. Det er ikke nødvendig å gi opp de nøytrale og mer elegante fargene, la dem være!, men la dem støttes av forfriskende og morsomme farger som turkis, olivengrønn, rosa og til og med sennep. Lag en ekte regnbue (uten å overdrive, det skal ha mening) og du vil oppnå en positiv punch-effekt.

Liten kjøkken og bad? Mal flisene med lyse farger

Utnytt hver centimeter og maksimer plassen. Det er det vi har tenkt å gjøre og det er det vi skal oppnå. Hvis kvadratmeterne skinner med sitt fravær, velg lysere farger som gir visuell bredde og mer lysstyrke.

kjøkken med tre og malt fliser
Sjarmerende kjøkken som kombinerer tre møbler med fliser malt med vår Emottion maling i Linen farge.

Gamle og kjedelige grenser? Gi dem et snev av farge eller legg til en dekorativ klistremerke

For noen år siden var kantene uunnværlige på bad og kjøkken med fliser på veggene. I det siste har kantene blitt utdaterte. Du kan velge å fjerne dem og gå i gang med arbeidet eller forbedre dem med to veldig enkle forslag. Du vil gå fra å forbanne til å takke for å ha kanter. Du vil se.

a) Mal dem for å dekke over det du ikke liker: du kan gjøre det i samme farge som resten av flisene eller i en annen for å skape en veldig attraktiv visuell pause. Men ikke overdriv, vi skal heller ikke bli som Picasso. På denne måten vil du kamuflere detaljene du ikke liker med kantene.

b) En dekorativ lim for å gjenskape forskjellige design og mønstre

Et alternativ du sannsynligvis ikke har vurdert (kanskje du ikke engang kjente det) men som er veldig, veldig interessant: dekorativt lim. Et materiale hvis bredde vanligvis sammenfaller med standarddimensjonene til grenser og listverk slik at du raskt og enkelt kan skjule dem. Det er mange design og mønstre tilgjengelig som vil gi kjøkkenet og badet et pluss.

Male flisene for å lage en veldig suggestiv aksentvegg

En ide om å male fliser som aldri feiler og som blir stadig mer fremtredende. En dekorasjonsteknikk som ikke ble opprettet i går, som har solera, men som definitivt vinner flere tilhengere de siste årene. Det som søkes er å gi hvert rom en original og unik touch.

En vegg som er forskjellig fra de andre og som vil skille seg ut i forhold til resten av flisene på badet og/eller kjøkkenet. Det vil fremheve området samtidig som det beriker den generelle dekorasjonen av rommet. Det består i å skille områder visuelt selv om de ikke har fysiske barrierer som utfører denne funksjonen.

Før du maler flisene og lager aksentveggen din, er det viktig at du observerer og studerer hvordan lyset kommer inn på badet eller kjøkkenet og hvor lenge. Gjør det på en vegg som mottar mye lys og der du ikke trenger å fjerne redskapene som henger der. Til slutt må det være en praktisk overflate.

Avhengig av effekten du lengter etter, vil du bruke en farge eller en annen for å male flisene på aksentveggen din. Mens kalde farger forstørrer plassen, gjør varme farger den mindre, men skaper en hjemmekoselig og komfortabel atmosfære. På badet er dusjområdet perfekt for å etablere en aksentvegg.

Maler flisene på veggene og velg vinyl eller mikrosement på gulvet

Fra å kombinere farger, til å kombinere materialer. Tre er en klassiker og fungerer fantastisk som gulv. Men det finnes andre billigere og like forførende alternativer. Vil du satse på kontinuitet og fravær av ledd? Påfør mikrosement på gulvet. Vil du ikke tenke for mye og bli ferdig raskt? Velg et vinylgulv eller hydrauliske fliser.

bad med fliser malt i kalde farger
Bad i kalde toner der flisveggene har blitt malt med vår Emottion maling i Taupe farge.

7 triks og tips for å male fliser og ikke dø i forsøket

Du er en lidenskapelig fliselsker, men badet og/eller kjøkkenet ditt skriker etter en oppussing. Du nekter å gi opp dem, og derfor har du valgt å male flisene for å fornye dem og oppnå en 100% tilpasset estetikk etter din smak.

To oppholdsrom, badet og kjøkkenet, som er de som lider mest av den massive bruken vi gir dem hver dag. Til det punktet at flisene, uunngåelig, blir gamle.

Når du har valgt type flisemaling, kan du starte renoveringsprosjektet. Men du må ta hensyn til seks tips og råd for å sikre et godt sluttresultat.

1. Sjekk at det ikke er fliser med brudd eller avskalling

Det er ingen vits i å male flisene hvis de ikke er i god stand. Sjekk hver enkelt bit nøye for å utelukke ødelagte fliser eller de som har flak. Hvis du finner dem, bruk en sparkel for å dekke slike feil.

2. Mugg og fuktighet i sikte? Reparer de svarte flekkene!

Kjøkken og bad, spesielt disse sistnevnte, er utsatt for en større mengde vann og omgivelsesfuktighet. Derfor, selv om flisene rengjøres mer eller mindre regelmessig, oppstår det mugg og fukt flekker. Det er uunngåelig! Men det er en løsning. Reparer disse ubehagelige svarte linjene i fugene med et passende produkt og la det tørke en uke før du fortsetter å male flisene.

3. Rengjør flisene med vann og såpe

Bland vann og såpe og fukt en klut for å fjerne fett og smuss som kan være inngrodd i flisene. Hvis flekkene vedvarer, gni forsiktig området og bruk et produkt med større desinfeksjonsevne som vår Ecoclean Basic.

4. Avgrens malingsområdet og beskytt møbler og sanitærutstyr

Med hjelp av bilmaskeringstape, definer godt området du skal male flisene og skill det fra det du ikke skal: kraner, stikkontakter, brytere, osv. På samme måte, bruk presenninger eller plast for å dekke møbler og sanitærutstyr på badet og/eller kjøkkenet for å unngå malingssøl.

5. Ventilere badet og/eller kjøkkenet før du maler flisene

Sjekk at flisene er tørre. Hvis du har vinduer, åpne dem slik at rommet blir ordentlig ventilert før du påfører flisemaling.

6. Begynn å male taket, fortsett med veggene

Viktig tips! Og som ofte ikke tas i betraktning. For å male flisene gjøres det fra topp til bunn. Derfor, hvis du har fliser både i taket og på veggene, må du begynne med taket. På denne måten vil eventuelle malingsprut falle på de overflatene som ennå ikke er malt.

7. Rør godt før du påfører malingen

Det er avgjørende å fjerne flisemaling med en sparkel, med bevegelser fra bunnen og oppover slik at fargen og finishen blir jevn.

U-formet kjøkken med fliser malt med grå maling
Lys U-formet kjøkken der flisene på frontveggen er malt.

9 vanlige feil å unngå når du maler fliser på bad og kjøkken

Selv om maling er en enkel prosess, er det fortsatt vanlige feil som gjentas ofte når du maler flisene på badet og kjøkkenet. Vi vil ikke at du skal trå feil! Så ta notat av ni feil du må unngå for å nyte et spektakulært resultat og ikke en katastrofe.

1. Kjøpe en vanlig maling i stedet for en spesifikk for fliser

Selv om det kan virke åpenbart, er ikke alle typer maling egnet for fliser. En feil som for mange mennesker gjør. Når dette skjer, skreller emaljen av etter kort tid og flekker vises. Resultat: flisene som skulle fornyes, ender opp med å forverres mer enn de allerede var. Så bruk bare en spesiell og profesjonell flisemaling, som Emottion, for å sikre at den fester seg og pigmenterer uten problemer.

2. Ikke ha en sparkel eller pensel for fugene

Som tidligere beskrevet er rullen avgjørende for å male flisene på badet og kjøkkenet. Imidlertid løper vi risikoen for at noen fuger forblir umalte. Derfor, for fugene anbefaler vi å ha en sparkel eller pensel for å male fugene godt og deretter fortsette å påføre malingen på resten av flisene med en kort hår rulle.

3. Bruke en uegnet rulle for å male flisene

For å male er pensler og ruller uunnværlige verktøy. I tilfellet med fliser anbefaler vi å bruke rulle i stedet for pensel. I denne forstand er det mange typer ruller for å male fliser: skum, langhåret, skumgummi og korthåret. For Emottion og de fleste flisemaling, gjør profesjonelle en upåklagelig jobb med en korthåret velour-type rulle.

4. Male uten å rengjøre flisene først

En av de vanligste feilene! Selv om det ved første øyekast kan virke som om bad- eller kjøkkenflisene er perfekte, samler det seg mye skitt, fett, mugg og fuktighet. Alt dette gjør at overflaten ikke er jevn eller i optimale forhold. Derfor, hvis det ikke rengjøres, vil malingen for flisene ikke feste seg godt.

5. Male fliser i dårlig stand uten å slipe eller avfarge

Det er ikke noe problem å male fliser som allerede er malt tidligere hvis de er i god stand. Men, hvis malingen er i dårlig stand, må du slipe eller strippe den. Hvis du ikke gjør det og påfører den nye flisemalingen direkte, vil overflaten ikke være jevn.

6. Male flisene uten å avgrense arbeidsområdet

Noe veldig grunnleggende, men som flere mennesker enn man kan telle, glemmer å gjøre. Med maskeringstape må du perfekt skille området med fliser som skal males fra området der maling ikke skal påføres.

7. Ikke grunnleggende flisene

Når flisene er rengjort og festet, må du påføre et lag med primer for at malingen skal feste seg. Eller bedre, spar deg selv for dette trinnet og mulig feil ved å bruke Emottion flisemaling. Det trenger ikke primer!

kjøkkenvegg med brune malte fliser
Rustikk kjøkkenstil der veggflisene er malt.

8. Ikke ha en malingsskuff

Å ha en malingbrett for å male bad- og/eller kjøkkenfliser er avgjørende. Med den fordeler du produktet jevnt og ensartet for å påføre nøyaktig mengde maling i hver penselstrøk. Uten den, er det lettere å sløse med produktet og overbelaste med de påfølgende problemene dette kan medføre.

Med en god malingbrett vil du utnytte hver siste dråpe av flisemalingen. Designet med et hull for å helle malingen og kunne suge opp rullen bedre, samt en flat del hvor du kan fjerne overflødig produkt og optimalisere bruken av materialet. Så nå vet du.

9. Ikke respektere tørketiden for flisemaling

Hver produsent spesifiserer tydelig tørketiden mellom lagene, samt den totale herdingen av flisemalingene. Å ikke respektere dem vil forårsake problemer i det endelige resultatet. Med Emottion må du la det være 8 timer mellom det første og det andre laget, og la det være 7 dager for herding slik at malingen oppnår sin maksimale motstand.

Hvordan male fliser på kjøkken og bad: trinn for trinn

Når vi har analysert typene flisemaling som er på markedet, de mest aktuelle ideene for å fornye bad og kjøkken, de beste triksene og rådene fra fagfolk og de vanligste feilene å unngå... er det på tide å forklare den endelige teknikken for å male fliser på kjøkken og bad.

Viktig: ikke glem at prosessen kan variere avhengig av valgt maling og produsentens spesifikasjoner.

1. Forbered arbeidsverktøyene og flisemalingen

Les produktinstruksjonene nøye for å vite om du må fjerne malingen eller ikke, samt mengdene du trenger for å dekke overflaten. Ha grunnleggende flisemalingsverktøy for hånden og sjekk at du ikke mangler noe: en brett for å forberede blandingen, en pensel eller spatel for fuger og små kroker, og en rulle for å påføre maling, osv.

2. Forberede flisene som skal males

Sprekker eller flak? Dekk dem med universell sparkel og la tørke den tiden produsenten indikerer. Deretter, rengjør flisene med vann og såpe for å avfette dem og fjerne enhver spor av smuss. Bruk eddik eller Ecoclean Basic for rester av kalk, mugg og fuktighet.

3. Avgrens arbeidsområdet og beskytt det som ikke er med plast

Ta maskeringstape og skill overflaten veldig godt, slik at det er klart hvilket område som skal males og hvilket som ikke skal det. Beskytt stikkontakter og brytere og, i tilfelle av gulvet, dekk det med en plast eller presenning.

4. Påfør primeren

Ikke alle flisemalinger krever en primer som fremmer senere vedheft. Emottion, for eksempel, trenger det ikke. I de som gjør det, rør malingen til du oppnår en homogen blanding og dypp penselen for å påføre på kanter og vinkler. Sørg for at fugene er perfekt dekket. Fortsett prosessen med en rulle for å dekke hele flisens dimensjon. Før det tørker, fjern maskeringstapen. Deretter, la primeren tørke i henhold til produsentens anbefalinger.

5. Male flisene med maling

Vi kommer til kjernen av saken: å male flisene på badet eller kjøkkenet. Husk at du må starte med taket og fortsette med veggene for å unngå uønskede sprut. Beskytt igjen stikkontaktene, bryterne og flisene med maskeringstape.

Åpne malingboksen, rør manuelt med en spatel til blandingen er homogen. Hell produktet i bøtten og dypp rullen for å begynne å male og påfør et første lag, ovenfra og ned. Alterner passeringene vertikalt og horisontalt. Påfør flisemaling jevnt for å unngå ringdannelse. Grunnleggende: respekter antall malingslag og tørketiden, som produsenten detaljerer.

6. Ventilere og la rommet tørke

Selv om malingen fullfører tørkingen, anbefaler vi at kjøkkenet og/eller badet ventileres og at det går noen dager for at den skal fullføre sin herding på en ideell måte. Tiden kan variere avhengig av produsenten: fra 2 til 7 dager.

Emottion: en flott maling for fliser

Emottion er resultatet av det konstante arbeidet fra I+D+I-teamet hos Topciment® for å utvikle nye og innovative produkter. En ny flisemaling som påføres uten primer og som er tilgjengelig i opptil 11 farger med satengfinish.

Et maleri av hurtigtørkende, motstandsdyktig mot rennende vann og ultrafiolett lys med hvilken som helst belagt plass vil være i mote. Formulert på vannbasis, er det et produkt vi sterkt anbefaler for å male flisene på bad og kjøkken.

Et produkt med lang levetid og helt miljøvennlig. Uansett hvilken farge du velger, kan vi forsikre deg om at resultatet vil være spektakulært. Profesjonelle vil oppnå høy dekorative finish på kort tid. En maling som gir store endringer på en enkel og enkel måte, for å bekjempe aldring av fliser uten behov for arbeid.

En flisemaling klar til bruk som vi utvider vårt brede utvalg av dekorative belegg for å tilby kundene de mest varierte og distingverte løsningene.

stort bad med malte fliser
Stort bad hvor flisene på alle veggene er malt.

Hvordan male fliser med Emotton maling

Deretter forklarer vi hvordan du maler fliser på bad og kjøkken med Emottion. En teknikk som varierer litt fra den generelt forklarte tidligere, siden blant annet malingen vår for fliser ikke trenger primer.

1. Organiser arbeidsverktøyene og forberede arbeidsflaten

Sørg for at du ikke mangler noe verktøy for å kunne male flisene: brett og/eller bøtte, sparkel, pensel, rulle, osv. Deretter, reparer sprekker og avskalling med sparkel og rengjør overflaten for støv, fett og skitt. For en dyp rengjøring, bruk vår Ecoclean Basic rengjøringsmiddel.

Avgrens arbeidsområdet med maskeringstape, beskytt stikkontakter og brytere, og dekk gulvet med plast. Hvis flisene er malt eller lakkert, sjekk om de er i god stand (hvis de ikke er det, kan det føre til vedheftproblemer). Hvis det er nødvendig, utfør en sliping eller avfetting for å fjerne den gamle belegget.

2. Male flisene med 2 lag med Emottion maling

Fjern Emottion med en spatel til du oppnår en homogen blanding. Siden det ikke er nødvendig å prime flisene, påfør direkte 2 strøk med en velourex-rulle med kort hår eller mikrofiber. La det være et mellomrom på 8 timer mellom dem.

Emottion er en flisemaling med stor dekning, så resultatet skal være perfekt på dette punktet. Imidlertid, hvis du ikke er fornøyd med finishen, kan du påføre et tredje lag.

3. Respekter 7 dager med herding

Tørkingen til berøring av Emottion flisemaling er bare 30 minutter og tørking mellom lag er 8 timer. Imidlertid, for å oppnå maksimal ytelse, anbefaler vi å respektere 7 dager med herding.

Ofte stilte spørsmål om maling for baderoms- og kjøkkenfliser

Hvor mange år varer flisemaling?

Holdbarheten merkes av produsenten, som har formulert og testet produktet i spørsmålet. Og fremfor alt, av kvaliteten på det. I det spesifikke tilfellet med Emottion, hvis applikasjons- og vedlikeholdsinstruksjonene følges strengt, kan flisemaling vare mellom 4 og 5 år i perfekt stand.

kjøkken i L-form med malte fliser på veggen
Fin L-formet kjøkken der flisene på veggene er malt.

Hvilken maling skal jeg bruke til å male fliser? Hva slags maling finnes det?

For å male fliser, er det tilrådelig å bruke en maling som har veldig god vedheft, vann- og flekkresistens og som kan vaskes. Tre forhold som Emottion oppfyller perfekt. Med dette sagt, blant alle alternativene, kan du bruke den typiske emaljen, en epoksymaling, en spraymaling eller en klar-til-bruk maling som vår som er enklere og raskere å påføre.

Hva skal jeg rengjøre flisene med før jeg maler dem?

Det er avgjørende å rengjøre fliser eller fliser før du maler dem og la dem tørke helt. Det er nødvendig å unngå avfettingsmidler som inneholder fete komponenter, løsningsmidler og silikoner for enhver pris. For å rengjøre fliser før maling er det best å blande varmt vann med såpe og bruke en klut.

Hva slags maling brukes til å male badflisene?

For et perfekt resultat kan du ikke male badflisene med hvilken som helst maling på markedet. Men du må lete etter et spesifikt produkt, som er vannbestandig, luktfritt, lett å påføre, vaskbart og holdbart over tid. Uunnværlige krav fra Emottion, en eksepsjonell maling for å male badfliser.

Hva er den beste malingen for å male kjøkkenfliser?

Det er mange typer maling for å male kjøkkenfliser: to-komponent, enkeltkomponent, klar til bruk, epoksy, osv. Valget av en maling eller en annen er underlagt flere faktorer som den endelige finishen den tilbyr, som bare avhenger av kundens smak, og ytelsen den garanterer. I denne forstand er det avgjørende å ha en maling som i tilfelle av et kjøkken har god motstand mot vann og flekker.

Emotttion garanterer vannmotstand mens den forblir intakt mot oljeflekker, blekemiddel, eddik og såpe opptil 2 timer etter at de oppstår, så det er en eksepsjonell maling for å male kjøkkenfliser. I tillegg er det en klar til bruk maling som tillater raskere applikasjon enn andre produkter på markedet.

  bad med tre og malt fliser
Moderne bad som kombinerer tre med flisene malt på veggene.

Hvordan male fugene på en flis?

Det første du må gjøre for å male fugene på bad- og kjøkkenfliser er å rengjøre dem grundig for å kunne fjerne eventuelle spor av smuss eller mugg som kan ha samlet seg. Når det er gjort, og etter å ha forsikret deg om at de er tørre, kan du påføre en maling eller direkte en fyllmasse som vår Primacem Joint.

Hvordan rengjør fugene mellom flisene?

I fugene mellom flisene trives skitt. Det samler seg støv, fett, skitt og til og med mugg, noe som gjør at fugene til slutt blir svarte. Derfor er det så viktig å rengjøre dem regelmessig slik at rom som bad og kjøkken er i god stand.

Selv om det er mange industrielle produkter som er spesielt designet for å bleke fliser, kan vi ty til andre mer naturlige løsninger som kan være like effektive. Oppsummert er dette noen av de mest effektive produktene for å rengjøre flisfuger:

- Ammoniakk og varmt vann

- Rengjøringseddik

- Vann og nøytral pH-såpe

- Natron, hvit eddik og varmt vann

- Blekemiddel

- Tannkrem

- Multirens

- Ecoclean Basic

Når det gjelder redskaper, er det anbefalt å ha en tannbørste og en klut eller klut for hånden for å rengjøre flisfugene.

Hva er den beste rullen for å male fliser?

Uten tvil er den beste rullen for å male fliser en kort hår rulle. Det er den mest passende for å utføre jobben, siden Emottion er en maling med høy dekkevne og påføres i tykt lag for å oppnå optimal motstand i bad og kjøkken.

Hvordan male fliser som allerede er malt tidligere?

Det er ikke noe problem at flisene er malt. Hvis den gamle malingen er i god stand og er kompatibel med den nye malingen som skal påføres, vil det bare være nødvendig å rengjøre flisene før du bruker produktet.

Imidlertid, hvis den gamle malingen er i dårlig stand eller ikke er kompatibel, må vi enten slipe eller strippe. Når det er fullført, kan vi male flisene som tidligere var malt.

  malte fliser kjøkkenvegg rustikk
Fin rustikk kjøkken med bred benkeplate og vegg med malte fliser.

Hvor lang tid tar det å male flisene på badet og/eller kjøkkenet?

Arbeidstiden for å male flisene på badet og/eller kjøkkenet avhenger av overflatestørrelsen, om det er nødvendig med en tidligere reparasjon og tørketiden for malingen i spørsmålet.

Grosso modo, for små bad og kjøkken på mindre enn 10 m2, ville det ta en dag å male flisene. Hvis det derimot er middels store utvidelser, på omtrent 40-50 kvadratmeter, ville denne tiden øke til 2 dager. Og til slutt, og ikke mindre viktig, hvis vi øker til 100 m2, ville det bli forsinket til 3 dager.

Hvordan rengjør du malte fliser?

Hver maling har egenskaper basert på sammensetningen. Du må alltid sjekke produsentens tekniske datablad for å vite hvordan du rengjør fliser malt med produktet deres.

Generelt kan malt fliser rengjøres med vann og nøytral såpe, blande vann og rengjøringseddik eller med spesifikke produkter som vaskemiddelet Ecoclean Basic.

Hvor lang tid tar det for flisemaling å tørke?

Hver flisemaling har en tørketid og en herdetid. I tilfellet med Emottion, som bare påføres i 2 lag, må du la det være 8 timer mellom dem. Når det gjelder dens maksimale motstand, oppnår den det syv dager etter påføring.

Hvordan fjerne maling fra fliser?

Det er forskjellige metoder. Som vi har gjentatt til utmattelse, avhenger det av hver maling. Likevel, og generelt, er dette noen av de vanligste prosedyrene for å fjerne maling fra fliser:

- Fukt fliser med varmt vann og skrap med hjelp av en sparkel eller kniv.

- Bruk en neglelakkfjerner, aceton eller hvit eddik og gni med en klut.

- Varme opp malingen gjennom en varmluftpistol og deretter skrape.

- Kjøpe et spesifikt produkt for å fjerne maling fra fliser.

Hvis du vil legge en annen dekorativ belegg på toppen av Emottion, som mikrosement, må du bruke en kompatibel primer. Hvis du derimot vil male med en annen dekorativ maling, ville det bli gjort direkte etter å ha sjekket vedheft mellom dem i et lite område.

bad med fliser malt i svart og hvitt
Romslig bad hvor veggflisene er malt i to farger, hvitt og svart, for å skape kontrast.

Kan kjøkken og / eller bad fliser males uten primer?

Og det kan du absolutt! Det beste beviset på dette er Emottion flisemaling. Denne teknikken for å male fliser uten primer består i å påføre en spesiell maling, som Emotion, som automatisk fester seg til flisoverflaten. En maling som motstår vann og fuktighet, noe som gjør den perfekt for rom som bad og kjøkken. Emottion er tilgjengelig i 11 farger og satengfinish.

Hvordan fjerne flekker fra fliser?

Det beste produktet for å rengjøre fliser og fjerne flekker er å bruke et spesifikt produkt som ikke skader dem, som Ecoclean Basic. Du kan også velge en mer tradisjonell metode som rengjøringseddik, nok til å eliminere de vedvarende kalkrester som er så vanskelige å fjerne.

Abonner deg på vårt nyhetsbrev

Motta i e-posten din tips for påføring og vedlikehold av mikrosement, de siste trendene og nyhetene om Topciment-produktene.